Tulpenrallye 2015

Deel I

Vanmorgen zijn Jan en Cor de Bakker in hun Porsche 356 SC vertrokken voor de Tulpenrallye! In goed gezelschap van Herman Hemke en Cees Smit met een Austin-Healey. In de afgelopen week is er nog van alles gedaan aan de 356, met name aan het uiterlijk. Hierbij de primeur van het nieuwe uiterlijk! Wij proberen de komende dagen foto’s te plaatsen van de 356 tijdens de Tulpenrallye.

 

Het startnummer van Jan en Cor is 77 in de categorie Sporting. In diezelfde categorie rijden Herman Hemke en Cees Smit met startnummer 71. Andere auto’s die meerijden waarvoor Garage Bossen & de Bakker iets of iets meer heeft mogen betekenen, zijn een Porsche 911 S uit 1968 met startnummer 31 in de Expertklasse, een Porsche 356 C uit 1964 met startnummer 161 in Touring klasse en een Porsche 911 T uit 1968 met startnummer 204 ook in de Touring klasse. Natuurlijk zijn we nieuwsgierig hoe het iedereen zal vergaan.

 

Route van de 62e Tulpenrallye

maandag 11 mei

Fraaie route door het Aosta-dal in Italië, door een deel van Zwiterserland en nog een mooie lus door de Franse Alpen. Finish in Evian-les-Bains aan het meer van Genève.

dinsdag 12 mei

Naar het noorden, Genève wordt aan de westkant gepasseerd. Verder door de Jura en ’s avonds de finish in Besançon.

woensdag 13 mei

Zowel door de Jura als de Vogezen en het Zwarte Woud in Duitsland. Finish in het Duitse Offenburg bij de Oberrheinhalle.

donderdag 14 mei

Nog een deel door de Vogezen, finish in de stad Luxemburg.

vrijdag 15 mei

Door Luxemburg en België, finish in Vaals.

zaterdag 16 mei

Van Vaals naar Noordwijk voor de finish op de boulevard.

 

Tip: Er is ook weer een Tulpenrallye App beschikbaar. Ontvang alle relevante informatie over de Tulpenrallye 2015.

 

klaar voor vertrek klaar voor vertrek
startnummer 77 startnummer 77
356 achterkant 356 achterkant
Jan de Bakker, bestuurder Jan de Bakker, bestuurder
Cor de Bakker, navigator Cor de Bakker, navigator