Historie Bossen & de Bakker

 

Toen in 1961 Klaas de Bakker de gelegenheid kreeg om het bedrijf over te nemen waar hij al een aantal jaar werkzaam was (Centraalvestiging Mol en Blom), pakte hij die kans aan door samen met Gerrit Bossen het bedrijf Bossen & de Bakker te starten. Gerrit Bossen kwam uit de verkoop van tractoren en landbouwmachines en zette dat voort bij Bossen & de Bakker. De nadruk kwam in de loop der tijd steeds meer te leggen op personenwagens en bedrijfswagens en dan met name van Mercedes-Benz.

 

Een aantal mooie jaren volgden waarin het bedrijf groeide. Jaren met daarin verbouwingen, uitbreidingen, herinrichtingen, personeel erbij, enzovoort. Aan de Bossen kant waren er geen opvolgers vanuit de familie. Bij de De Bakkers waren beide zonen, Cor en Jan, al enige tijd werkzaam in de mobiliteitsbranche en hadden daar ook beide hun opleiding in gedaan. In 1990 namen zij daarom het bedrijf over van hun vader, Klaas de Bakker en diens compagnon, Gerrit Bossen.

 

In 1997 werd de showroom compleet verbouwd tot het huidige pand aan de Dorpsstraat 684. In de jaren daarna werd ook de werkplaats omgetoverd.

 

In 1995 werd Bossen en de Bakker naast Mercedes specialist ook dealer van het Koreaanse merk SsangYong. Robuuste, sterke, no nonsens terreinwagens met toen nog een Mercedes motor erin. Vele bestaande klanten gingen een SsangYong rijden, ter uitbreiding van het wagenpark of ter vervanging van een bestaande auto. Maar er werd ook een hele nieuwe klantengroep aangetrokken.

 

In de afgelopen tien jaar heeft het merk Porsche ook een steeds duidelijkere plaats ingenomen binnen Bossen & de Bakker.

 

Onze historie ...

 

Jan en Cor