SsangYong Chairman W overtreft alle verwachtingen op thuismarkt.

ingevoerd op 16-1-2009

Gepubliceerd:

SsangYong heeft op de thuismarkt kort na de marktintroductie van de Chairman W begin maart, de eerste 5.000 exemplaren van zijn nieuwe vlaggenschip verkocht. Daarmee overtreffen de verkopen ruimschoots de verwachtingen: SsangYong verkocht meer als twee keer zoveel Chairman W’s dan het zichzelf tot doel had gesteld. De variant met 3,6 liter zescilinder bleek daarbij het meest populair met 3.754 verkochte exemplaren tot nu toe. De Chairman W met 5,0 liter achtcilinder vond tot nu toe 1.356 een eigenaar. De verkoopcijfers zijn opvallend aangezien de Chairman W de duurste Zuid-Koreaanse productieauto ooit is. De Chairman W heeft een vanaf prijs van omgerekend $ 100.000,-.

De Chairman W is niet alleen de duurste Zuid-Koreaanse productieauto ooit, het is tevens de meest luxueuze auto op de thuismarkt. Standaard is de auto onder meer uitgerust met adaptieve cruise control, een Harman Kardon entertainmentsysteem met 10 luidsprekers, 7-traps automaat, het geavanceerde 4-tronic 4WD-systeem en tien airbags. De Chairman W is 5,11 lang en heeft een wielbasis van bijna 3 meter. Daarmee heeft de auto zelfs voor een E-segment royale afmetingen. Bovendien is de Chairman W verkrijgbaar in een met 30 cm verlengde versie.

SsangYong overweegt op dit moment de Chairman W ook in Rusland en Oost-Europa op de markt te brengen. Het is vooralsnog niet bekend of de auto op de West-Europese markt zal verschijnen. De voorlopige doelstelling van 20.000 exemplaren op de thuismarkt en 10.000 buiten Zuid-Korea zal vermoedelijk naar boven worden bijgesteld.