Aftellen voor de Tulpenrallye 2013

Het duurt niet lang meer voor de Tulpenrallye weer van start gaat. Cor en Jan de Bakker en hun Porsche 356 SC zijn er dan ook bijna klaar voor. Op zaterdag 4 mei vertrekken ze vanuit Noordwijk en op vrijdag 10 mei is de finish in Nice. Dat betekent dat de route dit jaar ’andersom’ is! De start is in Noordwijk bij Grand Hotel ´Huis ter Duin´, met een eerste route door de Bollenstreek. Op zondag 5 mei vertrekken de equipes vanuit Noordwijk voor een uitdagende route richting het zuiden. De route voert via Mondorf-les-Bains (Luxemburg), Horbourg-Wihr (bij Colmar), Bourg-en-Bresse, Grenoble en Sophia-Antipolis naar Nice aan de Cote d’Azur. In totaal wordt er zo’n 2400 km afgelegd in 7 dagen. De laatste dag voert de route over de Col de Turini en van daaruit via Monte Carlo naar de finish in Nice. De feestelijke prijsuitreiking is op vrijdag 10 mei in het Hotel le Palais de la Mediterrannée in Nice.

Jan en Cor hebben startnummer 86 en rijden in de categorie sporting met hun Porsche 356 SC uit 1964. In deze categorie doen 72 equipes mee.

Vrijdag 19 april hebben Jan en Cor ter voorbereiding de Alzheimerrally gereden in en rond Ruurlo, de Achterhoek. Zij eindigden, weinig verrassend, in de middenmoot. Zal het ze lukken om tijdens de Tulpenrallye hogere ogen te gooien?

Momenteel ligt er trouwens nog sneeuw op diverse plaatsen op de route in Frankrijk. Afgelopen jaar zijn daar dan ook sneeuwhoogtes bereikt die al 30 jaar niet meer bereikt waren. Het zou zomaar eens heel koud kunnen worden in de Porsche waar helaas geen verwarming in zit...

Wij houden u op de hoogte van Cor en Jan de Bakker in de Tulpenrallye 2013!