Tulpenrallye 2013

60e Editie!

Op zaterdag 4 mei 2013 gaat de jaarlijkse Tulpenrallye weer van start. Cor en Jan de Bakker hebben zich, volgens traditie inmiddels, ingeschreven.  Gelukkig waren ze er  op tijd bij want binnen twaalf dagen na het openen van de inschrijving voor deze jubileumeditie, was het maximum van 225 equipes bereikt.

Dit jaar loopt de route ‘andersom’. De start van de Tulpenrallye is in Noordwijk en de finish in Nice. Op zaterdag 4 mei wordt gestart in Noordwijk bij Grand Hotel ´Huis ter Duin´, met een eerste route door de Bollenstreek. Op zondag 5 mei vertrekken de equipes vanuit Noordwijk voor een uitdagende route richting het zuiden. De route voert via Mondorf-les-Bains (Luxemburg), Horbourg-Wihr (bij Colmar), Bourg-en-Bresse, Grenoble en Sophia-Antipolis naar Nice aan de Cote d’Azur. In totaal wordt er zo’n 2400 km afgelegd in 7 dagen. De laatste dag voert de route over de Col de Turini en van daaruit via Monte Carlo naar de finish in Nice. De feestelijke prijsuitreiking is op vrijdag 10 mei in het Hotel le Palais de la Mediterrannée in Nice.

Cor en Jan de Bakker hebben zich met hun Porsche 356 SC uit 1964 ingeschreven in de categorie sporting. In deze klasse doen 71 equipes mee. Een deelnamenummer is nog niet bekend.

Wij houden u op de hoogte!
De Porsche 356 SC De Porsche 356 SC
Stukje route als voorbeeld Stukje route als voorbeeld