Mercedes-Benz CLA

Foto’s gelekt op internet

De Mercedes-Benz CLA is het zoveelste slachtoffer geworden van voortijdige internetlekkage. Een paar weken voor de officiële onthulling in Detroit is een eerste serie foto’s in de openbaarheid beland.

Dit zijn dus de eerste foto’s van de Mercedes CLA, officieel beeldmateriaal dat via een onofficiële route op het internet is beland. De Duitsers hadden zelf al een mooie teasercampagne op touw gezet, inclusief eigen ’spyshots’, maar het effect daarvan is nu flink ontkracht. De CLA die je op de foto’s ziet, is overigens geen standaard exemplaar maar waarschijnlijk de 45 AMG, de topversie met zo’n 335 pk.

De circa 4,6 meter lange CLA is gebaseerd op het platform van de nieuwe A-klasse en je kunt ’m beschouwen als de compacte versie van de CLS. Met de CLA wil Mercedes-Benz de Amerikanen laten wennen aan een ’kleine’ Benz en dan is zo’n vierdeurs coupé een goede tussenstap richting de eventuele introductie van compactere modellen zoals de A-klasse.

De Mercedes CLA wordt in januari officieel onthuld tijdens de NAIAS in Detroit. Bij de introductie zullen er waarschijnlijk drie benzinemotoren (CLA 180 met 122 pk, CLA 200 met 156 pk en CLA 250 met 211 pk) en een diesel (CLA 220 CDI, 170 pk) beschikbaar zijn.