Forse uitbreiding modellengamma Porsche

Het huidige productaanbod van vijf modellen vindt het Duitse Porsche te summier. Er komen binnen zes jaar liefst vier nieuwe varianten bij, meldt Matthias Müller.

De Duitse topman die sinds twee jaar met de scepter zwaait bij Porsche meldde dit tijdens een interview met Automotive News Europe. Onder deze vier nieuwe modellen vallen sowieso de nog te introduceren 918 Spyder, maar ook het kleine broertje van de Cayenne, de Macan. Welke twee producten de Chief Executive Officer hier nog naast op de planning heeft wilde hij niet zeggen. Maar hij gaf wel hints.

Ferrari in het vizier

Wij durven hier zodoende wel over te speculeren. Zo verwachten wij op z’n minst de productievariant van de Panamera Sport Turismo Concept die het sportwagenmerk op de Paris Motor Show presenteerde. Daarnaast gaan er geruchten rond over een klein broertje van de Panamera met de codenaam Pajun, een soort BMW 5-serie concurrent. Tevens is het merk zich samen met concerngenoot Lamborghini aan het verdiepen in een nieuwe sportauto met middenmotor. Voor het Italiaanse merk betreft dit de opvolger van de Gallardo, maar voor de Duitsers zou dit een direct concurrent kunnen worden van de Ferrari 458 Italia. Een kleine sportwagen onder de Cayman lijkt definitief uitgesloten.