Porsche 911 GT3 R: oud, maar up-to-date

Niet schrikken, de 911 GT3 R is niet al de eerste variabele op basis van de gloednieuwe Porsche 911. Desondanks voldoet de Porsche-racer volledig aan de laatste stand der techniek om competitief te zijn in de GT3-raceklasse.

Nergens is de drang naar meer groter dan in de racerij. Updates zijn noodzaak om competitief te blijven. Porsche heeft de GT3 R zodoende van enkele aanpassingen voorzien waardoor de racer nog sneller is geworden. Een voorbeeld is de zachter afgestemde stabilisatiestang op de vooras die de GT3 R minder gevoelig maakt voor onderstuur.

Alles onder controle
Het vermogen van de 4.0 liter boxer steeg licht met 20 pk en bedraagt voortaan 500 pk. Daarnaast werd de versnellingsbak bijgesteld voor nog snellere schakelwisselingen. Bovendien gaat de bediening niet langer via een gigantische pook, maar via peddels achter het stuurwiel. Nieuw is een speciale controlefunctie in de transmissie waardoor het missen van een verzet praktisch niet meer voorkomt. Ook voorkomt het dat de motor onnodig veel toeren maakt.

Levering november 2011
Porsche biedt de verbeteringen voor de 911 GT3 R als upgradekit aan. De conversie is via Porsche Motorsport verkrijgbaar voor een bedrag van € 43.100,-. De levering komt in november op gang, vroeg genoeg voor de aanvang van het nieuwe GT3-raceseizoen.

bron: autowereld.com
Porsche gtr3 Porsche gtr3