58e International Historic Tulpenrallye

Passion for Classics; Passion for Life

De 58e International Historic Tulpenrallye zal worden verreden van 1 tot en met 7 mei 2011. De 58e editie van Nederlands oudste, grootste en bekendste evenement voor klassieke auto’s, wordt opnieuw een sportieve en uitdagende rally voor automobiel en bemanning.

Natuurlijk zijn Jan en Cor de Bakker ook weer van de partij en rijden zij mee in hun Porsche 356 SC uit 1964. Dit jaar voor het eerst in de categorie: Sporting. Startnummer 87 zal ze hopelijk veel geluk gaan brengen.


Route

De start van de 58e Tulpenrallye vindt op zondag 1 mei plaats in de buurt van Bergerac, in de Dordogne in Frankrijk.

De eerste drie dagen wordt de Tulpenrallye verreden in een geheel nieuw gebied, met prachtige routes door de Acquitane, Midi-Pyrénées en de Auvergne. Maandagavond zal de karavaan stoppen in Montauban, dat nog slechts 200 km van de Middellandse Zee verwijderd is. Op dinsdag wordt er gereden naar Rodez, terwijl op woensdag Vichy zal worden aangedaan (hier vond in 2010 de start van de 57e Tulpenrallye plaats). Vanuit Vichy loopt de route dan noordwaarts, met een stop op donderdag in Troyes.

Op vrijdag verlaat de Tulpenrallye Frankrijk, om die avond in de buurt van Dinant in de Belgische Ardennen te finishen. Zaterdag 7 mei wordt dan de laatste etappe verreden naar de finish bij Grand Hotel ‘Huis ter Duin’ in Noordwijk. Voor de finish in Noordwijk wacht de deelnemers op de boulevard als afsluiting nog de TulpenrallyeSprint voor zij aan de finish de tulpen in ontvangst kunnen nemen en volgens traditie kunnen genieten van haring en korenwijn.

Maandag 2 mei
Monestier – Montauban

Dinsdag 3 mei
Montauban – Rodez

Woensdag 4 mei
Rodez – Vichy

Donderdag 5 mei
Vichy – Troyes

Vrijdag 6 mei
Troyes – Dinant (Belgische Ardennen)

Zaterdag 7 mei
Dinant - Noordwijk