SsangYong Actyon

ingevoerd op 14-10-2005

 
SsangYong betreedt het segment van de compacte SUV’s

SsangYong mengt zich met de Actyon in de strijd om de koppositie in het segment van de compacte SUV’s. Deze dynamisch vormgegeven auto wordt vandaag in Korea geïntroduceerd en maakt naar verwachting eind 2006 zijn opwachting in Europa.

De geprononceerde grille, de scherp gelijnde koplampen en de mooi doorlopende motorkap geven de auto een uniek uiterlijk. De schuin aflopende daklijn geeft de Actyon het silhouet van een sportieve coupéachtige auto. De SsangYong Actyon meet 4.455 mm in de lengte, 1.880 mm in de breedte en 1.740 mm in de hoogte. De wielbasis bedraagt een royale 2.740 mm.
Uitdagend

De auto rijdt sportief door zijn moderne wielophanging. Aan de voorzijde heeft de Actyon een double wishbone-wielophanging en achter is hij voorzien van een multilink wielophanging. Deze moderne onderstelconfiguratie zorgt voor een voorspelbaar, veilig, sportief en uitdagend weggedrag.

De auto is in Korea geïntroduceerd met een 2.0-liter common-rail dieselmotor. Deze levert 141 pk bij 4.000 toeren per minuut en een koppel van 310 Nm bij slechts 2.250 toeren per minuut. Deze Xdi 200-motor produceert het hoogste vermogen in Korea in de klasse tot 2.000 cc. Het vermogen wordt via een handgeschakelde versnellingsbak of een automatische transmissie overgebracht naar alle vier de wielen.

SsangYong biedt met de Rexton 2.7 Xdi, de Kyron -die in november geïntroduceerd wordt- én de Actyon een compleet productengamma in het SUV segment.