Zwaar Gecamoufleerd De Nieuwe C-klasse 2007

ingevoerd op 23-7-2005

 
Het duurt nog bijna twee jaar voordat de nieuwe C-klasse zal worden onthuld, maar de eerste testexemplaren zijn inmiddels gesignaleerd. Deze winter al in de sneeuw, nu in de woestijn.

De nieuwe Mercedes C-klasse is betrapt in een woestijngebied in de Verenigde Staten. Door het vele camouflagemateriaal is er slechts weinig te zien van de auto. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid veel weg hebben van de compleet nieuwe S-klasse die binnenkort leverbaar is. Hij zal zijn ronde koplampen in moeten leveren voor hoekige exemplaren en ook de achterkant zal in lijn zijn met de S-klasse.
 
Nieuw onderstel
Onderhuids zal de C-klasse worden gebouwd op een compleet nieuw onderstel. Dit onderstel wordt niet alleen gebruikt voor de C-klasse sedan en combi maar ook voor een nieuw model. Het model gaat nu nog schuil onder de naam X-klasse en zal moeten gaan concurreren met de BMW X3 en de toekomstige Audi Q5. 
 
400 pk sterke AMG
Een nieuwe AMG-model zal zeker in het programma worden opgenomen. De concurrentie is sterk en Mercedes zal dan ook alleen genoegen nemen met een C-klasse AMG die een vermogen heeft van rond de 400 pk. De V8 moet daarmee concurrentie bieden aan de BMW M3 en de Audi RS4.
 
Genève 2007
De nieuwe C-klasse zal worden gepresenteerd op de Autosalon van Genève in maart 2007. De IAA in Frankfurt zal het toneel vormen voor de combi.