Een Legende Lijkt ten Einde DE Nieuwe G-Klasse

ingevoerd op 23-7-2005

 
Het is na ruim 25 jaar dienst tijd voor de G-klasse om plaats te maken voor een nieuw model. De nieuwe G-klasse komt in 2006 en is met minimale camouflage gespot in de Verenigde Staten.

Mercedes presenteert het ene na het andere nieuwe model. Voornamelijk het topsegment wordt bij Mercedes compleet vernieuwd. We zagen de nieuwe S-klasse en M-klasse als voorbij komen en begin volgend jaar staat de R-klasse bij de Mercedes-dealers. De G-klasse is al ruim 25 jaar in productie en door strenge regelgeving op het gebied van verbruik, uitstoot en voetgangersveiligheid moet de terreinreus nu plaats maken voor een nieuw model.
 
Terreinkwaliteiten van hoog niveau
In 2006 zal Mercedes de nieuwe G-klasse presenteren. De nieuwe G-klasse verliest hiermee wel zijn tankachtige uitstraling die zo kenmerkend was voor de terreinauto van Mercedes. Hij past met dit moderne uiterlijk wel beter binnen het nieuwe modellengamma van Mercedes en kan gezien worden als een echte terreinauto boven de M-klasse. De kwaliteiten in het terrein moeten dan ook van een zeer hoog niveau zijn. Toch heeft Mercedes er ook alles aan moeten doen om de G-klasse veel luxe en comfort mee te geven.
 
Luxe
De nieuwe G-klasse zal plaats bieden aan zeven inzittenden. Aan luxe en comfort zal geen gebrek zijn. De standaard gemonteerde luchtvering zorgt zowel op de weg als in het terrein voor veel comfort en een optimale afstelling. Verwacht verder alle moderne Mercedes noviteiten zoals Brake Assist Plus dat waarschuwt wanneer een voorligger te dicht bij komt, Adaptive Brake Light dat bij een noodstop de remlichter laat knipperen en PRE-SAFE dat een ongeluk ziet aankomen en alvast maatregelen treft. Distronic houdt automatisch afstand tot je voorganger en kan zelfs in de file stoppen en optrekken. De Night View Assist kan in het donker verder kijken dan het menselijke oog en geeft dit beeld weer op een display.
 
Sterke benzine- en dieselmotoren
Mercedes zal de nieuwe G-klasse leveren met dikke 6- en 8-cilinder motoren. Het programma zal bestaan uit diesel- en benzinemotoren. Het topmodel wordt vermoedelijk de G 63 AMG die wordt aangedreven door de nieuwe 6.3 liter achtcilinder van Mercedes-AMG. Deze 510 pk sterke motor moet van de G-klasse een echte terreinbeul maken.