BRABUS M..mmmmm Klasse

ingevoerd op 2-7-2005

 
Brabus presenteert een exclusief en krachtig pakket
aan accessoires voor de M-klasse. Enorme wielen, motortuning en vele sportieve accenten maken de M-klasse af.

Brabus heeft de M-klasse motorisch aangepakt en diverse tuningkits ontwikkeld. Voor de ML 320 CDI betekent dit een maximaal vermogen van 272 pk en een koppel van maar liefst 590 Nm bij 1.600 toeren per minuut. Dat betekent een toename van 48 pk en 80 Nm. De ML 350 krijgt door de aanpassingen van Brabus een vermogen van 287 pk wat een toename van 8 pk is. Niet echt veel dus. Het topmodel is de ML 500 die bij Brabus als ML 6.1 S wordt verkocht en een vermogen heeft van 445 pk. Dat is toch maar liefst 139 pk meer dan de standaard ML 500. Een sprint naar 100 km/h in 5,5 seconden en een topsnelheid van 262 km/h zijn het resultaat.
 
Lekker dik!
Het aangezicht van de ML wordt door Brabus behoorlijk veranderd. De voorbumper wordt voorzien van een offroad molding voorzien van aluminium of in carroseriekleur gespoten accenten. De kenmerkende dubbele mistlampen van Brabus ontbreken ook op de M-klasse niet. De zijkant van de auto krijgt een sportievere aanblik dankzij de zijskirts die voorzien zijn van instapverlichting (LED-lampjes). De achterkant is ook voorzien van een offroad molding waarin plaats is gemaakt voor 4 dikke uitlaatpijpen.
 
22 inch wielen
Om het plaatje compleet te maken zijn de kenmerkende Brabus lichtmetalen wielen leverbaar. Voor de M-klasse zijn deze desgewenst leverbaar in 22 inch. De Pirelli-banden hebben achter een formaat van 295/30 ZR22, flinke sloffen dus! Voor het geval deze wielen de wielkasten nog niet voldoende opvullen is de M-klasse nog 30 mm te verlagen. Deze verlagingskit is leverbaar in twee uitvoeringen; één voor de gewone M-klasse en één voor de luchtgeveerde versie. Naast de extra sportieve uitstraling die dit meebrengt heeft het ook een positief effect op het weggedrag. Stilstaan wordt gegarandeerd door de enorme remschijven die Brabus monteert. De remmen zijn voorzien van zes zuigers per klauw en hebben achter een afmeting van 355 x 28 mm. Daarmee zijn ze ongeveer net zo groot als een 17 inch lichtmetalen velg!
 
Exclusief interieur
Geen Brabus wordt afgeleverd zonder een exclusief interieur. Dat geldt dus ook voor de M-klasse. Aluminium instaplijsten en dito pedalen, een sportstuur met Brabus-logo, leer, alcantara en diverse aluminium accenten zorgen voor de sportieve uitstraling die kenmerkend is voor Brabus.