Eerste indruk Nieuwe Mercedes CL

ingevoerd op 2-7-2005

 
De CL is de luxe coupé van Mercedes. Begin 2006 zal de
auto worden vervangen door een compleet nieuw model. Dit zijn de eerste beelden van de nieuwe CL die genomen zijn tijdens testwerkzaamheden in Duitsland.

Het is onmiskenbaar een échte Mercedes. De grote grille met centrale ster, de zijlijn rondom de ramen en ook de achterlichten verraden zijn afkomstig uit Stuttgart. Ondank dat een deel van de achterruit nog met tape is afgeplakt lijkt het erop dat de nieuwe CL dezelfde typische achterstijl krijgt als het huidige model.
 
630 pk en 1100 Nm!
Dat de CL aan de top van het Mercedes-gamma staat blijkt wel uit de motoren. Op dit moment is de auto leverbaar als CL 500, CL 600 en CL 55 AMG. Reken voor het nieuwe model op een soortgelijke motorisering. Als topmodel komt Mercedes waarschijnlijk met een 630 pk sterke en 1100 Nm krachtige CL65 AMG.
 
Geneve
Technische zal de auto in veel opzichten op de S-klasse lijken.
Zo zullen alle denkbare luxe en moderne veiligheidssystemen van de nieuwe S-klasse ook terug te vinden zijn in de nieuwe CL. Op de officiële onthulling moeten we nog wel even wachten. Waarschijnlijk zal de auto debuteren op de Salon van Geneve, maart 2006.