SsangYong ’KYRON’

ingevoerd op 10-6-2005

Kyron  ... SsangYong’s nieuwe Sports Activity Vehicle

8 juni presenteert SsangYong in Korea de Kyron, de nieuwe Sports Activity Vehicle. In Europa maakt dit nieuwe model zijn officiële debuut in september op de I.A.A. in Frankfurt.

De bijzonder fraaie conceptauto, waarmee SsangYong op de Seoul Motorshow veel bewondering oogstte, lichtte al een flinke tip van de sluier op als het gaat om de definitieve versie van de nieuwe Sports Activity Vehicle: de Kyron. Deze nieuwe loot aan de stam van SsangYong heeft de dynamiek van een moderne SUV met een aansprekende vormgeving. “De Kyron zien wij als een futuristische crossover met een Europees uiterlijk’’, aldus designer Ken Greenly, voormalig hoofd van het Londense Royal College of Art. Ken Greenly was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe Kyron.

De stoere 4,8 meter lange SsangYong Kyron is in thuisland Zuid-Korea vanaf eind juni leverbaar als vijfzitter en als zevenpersoons auto. De Kyron voor de thuismarkt wordt aangedreven door een 2.7 liter Xdi dieselmotor, een 165 pk sterke vijfcilinder die gebruik maakt van Delphi common-railtechniek.

In Europa zal de Kyron als ruime vijfpersoons auto worden geleverd. Een nieuw ontwikkelde 2.0 liter Xdi dieselmotor, met een 137 pk sterke viercilinder, zorgt in deze uitvoering voor de aandrijving. De motor beschikt over een geavanceerde 3e generatie common-railtechniek van Delphi.

Op de Internationale Automobiel Ausstellung, die van 15 tot 25 september a.s. in Frankfurt wordt gehouden, zal de nieuwe Kyron aan het Europese publiek worden voorgesteld. Tijdens deze autotentoonstelling zullen ook de exacte prijzen en de specificaties voor de Nederlandse markt bekend worden gemaakt.

De productie van de Europese modellen van de Kyron start eind dit jaar, waarna de nieuwe Ssang Yong Kyron begin 2006 in Nederland leverbaar zal worden. De Kyron is de eerste in een nog verder uit te bouwen range van SsangYong modellen.


Juni 2005