Mille Miglia

Gepubliceerd:

Laatst gewijzigd: 24-03-2014 | 17:44:08

Italië... Klassieke auto’s... Twee mannen… Snelheid...
Veel publiek… Geschiedenis… Spanning en avontuur... Helden… 


We schrijven 1955. Voor de 22e keer wordt de Mille Miglia gereden. Een auto -straat- race met start en finish in Brescia, 1600 kilometer (1000 Mijl) dwars door Italië. Er wordt geschiedenis geschreven, de race wordt gereden in niet meer dan 10 uur, 7 minuten en 48 seconden. Dat betekent gemiddeld ruim 157 kilometer per uur! Onvoorstelbaar. De mannen die deze uitzonderlijke klus klaarden, waren Stirling Moss en Denis Jenkinson. Eerstgenoemde als bestuurder en tweede genoemde als navigator. Met een welhaast wetenschappelijke benadering van de race en een enorme dosis durf werden zij de eeuwige helden van de Mille Miglia. Zij reden in een Mercedes-Benz 300 SLR. Twee jaar later vond de race in deze vorm voor het laatst plaats. Enorm gevaarlijke situaties, veel ongelukken en meerdere doden (zowel coureurs als toeschouwers) brachten de Mille Miglia tot een eind.

En nu in 2014 wordt alweer sinds lange rijd de Mille Miglia Storica gereden; een parade van auto’s van vóór 1957. Meedoen is nog niet eens zo eenvoudig. De auto moet uit de periode van de race komen (1927-1957) en dan vindt er een loting plaats. Er zijn aanzienlijk meer inschrijvingen dan het maximaal toegestane aantal deelnemers. De Mille Miglia is nog steeds een enorm spektakel in Italië. De route wordt vrijgehouden voor de deelnemers, in elke stad en in elk dorpje waar de rally doorheen komt leeft het enorm, iedereen loopt uit om de prachtige klassiekers te bekijken en de deelnemers aan te moedigen, het is elk jaar één grote belevenis.

Jan en Cor de Bakker zijn er bij dit jaar! Weliswaar niet als deelnemer, maar zij gaan er toch een behoorlijke uitdaging van maken. Zij gaan rijden met een Porsche 550 Spyder replica. Dat betekent continu open rijden. Zo zullen zij het Mille Miglia gevoel optimaal beleven. De Mille Miglia is dit jaar van 15 tot en met 18 mei, start en finish als altijd in Brescia. De route is als volgt; Brescia-Padua-Rome-Bologna-Brescia. Aangezien Jan en Cor rijdend naar Brescia gaan, vertrekken zij een paar dagen eerder. Momenteel wordt de auto in opperste staat gebracht. Wij houden u natuurlijk verder op de hoogte!