Mille Miglia 2014

Hoe het was...?

Gepubliceerd:

Laatst gewijzigd: 04-07-2014 | 09:33:04

De mannen van De Bakker met hun Porsche Spyder en hun collega’s in een Austin Healey zijn weer terug van de Mille Miglia. Ze hebben het fantastisch gehad, het was echt een belevenis en er zal nog lang over nagepraat worden. Het is zeer voorspoedig gegaan, pas terug in Nederland hadden ze het eerste pechgevalletje maar dat konden ze gelukkig snel zelf oplossen.

Ze hebben zoveel mogelijk binnendoor gereden, heen door Duitsland (door de Eifel, langs de Moezel, door het Zwarte Woud) en Zwiterland (helaas was de Gotthardpas afgesloten, dus noodgedwongen door de tunnel). In Italië hebben ze ongeveer de 1000 Mijl van de Mille Miglia gereden. Terug naar huis hebben ze de oude Brennerpas bereden en zijn ze met auto en al in Innsbruck op de trein naar Düsseldorf gestapt. Om vanaf daar de laatste etappe terug naar Noord-Scharwoude te rijden.

Ze hebben het gepuzzel en de competitie van de Tulpenrallye wel een klein beetje gemist maar daar kregen ze heel wat moois voor terug. Prachtige routes en nog prachtigere auto’s onderweg. Klassieke auto’s welteverstaan van o.a. Mercedes-Benz, Porsche, Austin Healey, Alfa Romeo, Jaguar, Aston Martin, Lancia, Bugatti. Op de heenweg hebben Jan en Cor nog een rondje op de Nürburgring gereden met hun Spyder. De jongensharten hebben een week lang sneller geklopt en nu gaan de heren in datzelfde tempo weer verder met de dagelijkse gang van zaken.