Porsche als inspiratiebron

Kunst 10 daagse Bergen

Tijdens de kunsttiendaagse van Bergen is er in het Maison des arts een expositie van acht kunstenaars die zich hebben laten inspireren door het automerk Porsche. Het Maison des arts is de galerie van Rogier Jonk. Inderdaad, zoon van Nic Jonk, Nederlands bekendste beeldhouwer.

De acht kunstenaars hebben een prachtig kunstwerk gemaakt met als thema Porsche. Rogier Jonk heeft daarvan schitterende printen gemaakt. Deze printen zijn verzameld in een houten box. Deze porschebox belooft een collectors item te worden en is, net als de originele werken, te bewonderen bij het Maison des arts.

De galerie heeft naast de Porsche collectie een permanent aanbod met werken van Nic Jonk en in het souterrain van ruim 200 m2 exposeren maar liefst twaalf kunstenaars hun werk.

De kunsttiendaagse duurt tot en met 26 oktober maar bezichtigen van de porschebox en de originele werken kan nog langer.

Maison des arts
Plein 7
1861 JX Bergen

Dagelijks geopend van 11 tot 18.00 uur, dinsdag en woensdag gesloten.

Vanaf 3 november is de porschebox ook bij Bossen & de Bakker te bezichtigen en eventueel aan te schaffen. Graag tot ziens!
 
Robert Strüwer Robert Strüwer
de porschebox de porschebox